De bestemming van het Arnhemia Dagje uit is iedere jaar weer een verrassing.. dit jaar wisten we niet meer dan dat we een flink stuk moesten fietsen (een Marathonafstand in totaal) naar een Historische locatie en een wandeling gingen maken.

Gelukkig was het Startpunt een oude bekende, onze 'eigen' Sporthal de Laar-West. Daar aangekomen werden de deelnemers in groepjes gesplitst -willekeurig dit keer en niet op snelheid- en voorzien van een handvol Fietsknooppunten. Gedurende de eerste anderhalf uur fietsten we lekker door de Betuwe bij een aangenaam zonnetje en een fris windje terwijl we af en toe andere groepjes zoekende Arnhemianen kruisten om uiteindelijk met z'n allen Fort Pannerden te bereiken.

 

Daar werden we voorzien van een lunch en koffie waarna we in groepen door de bevlogen vrijwilligers van het fort werden meegenomen in de boeiende geschiedenis en het labyrint dat een van het 19e eeuwse fort is. Toen we na een paar uur in de krochten van het fort weer bovengronds kwamen was het tijd voor een uurtje wandelen door de heerlijk zonnige uiterwaarden rond het fort terwijl we aangestaard werden door vervaarlijk uitziende Rode Geuzen (runderen).

Eenmaal weer verzameld fietsten we door naar de locatie van het diner, Boerderij De Lande bij Huissen, voor een stevige pannenkoek en een paar drankjes. Daar sloten we de dag af en stapten weer op de fiets voor de laatste etappe naar huis met gloeiende gezichten van de dag buiten in wind en zon (en misschien die paar Leffe's bij de pannenkoek).

Het was een actief, informatief, gezellig en geslaagd Dagje uit en we bedanken Mallory, Jellie en Maurice voor de voortreffelijke organisatie!