Hardlopen bij een leuke loopgroep met enthousiaste lopers en onder leiding van gediplomeerde looptrainers? Dat kan bij Loopgroep Arnhemia!

We trainen iedere dinsdag- en donderdagavond om 19:00 uur; in de zomerperiode in de bossen rondom Arnhem en, als het daarvoor te donker wordt, vanuit sporthal de Laar-West op verlichte paden in Arnhem-Zuid.

De trainers zorgen voor een uitdagende training, waarbij iedereen op zijn of haar niveau kan trainen. Bij hen kun je ook informatie en loopadvies krijgen. 

Een aantal Arnhemia-lopers neemt regelmatig deel aan wedstrijden waar we soms gezamenlijk naartoe trainen.

Ben je een recreatieve loper en vind je hardlopen in een groep gezelliger dan alleen? Wil je veilig en gericht trainen en een betere loper worden? Kom dan eens kijken bij onze loopgroep!

Geef je op voor een proefles en loop een paar keer met ons mee om te kijken of Arnhemia bij je past!


Een groep van zeven Arnhemianen wandelde van donderdag 19 tot zondag 22 mei 2022 in het Belgische Wallonië. Het heuvelachtige landschap, met andere bebouwing tussen Maastricht en Luik, maakt dat je los komt van het Arnhemse. Ondanks de nodige tegenvallers genoten Ben P, Gerrie, Jan, Johan A, Johan F en Roelf en Theo wel degelijk van een korte vakantie.

Gerrie, Johan F en Theo arriveerden als eerste bij het onderkomen, een vakantiewoning van Cour d’Aix in Richelle, gemeente Visé. Het onthaasten kon beginnen. Op het zonnige terras van de binnenplaats van de oude carréboerderij zochten ze contact met de verhuurder. Het bleek nog een hele puzzel om de sleutel en de juiste 10-persoons vakantiewoning te ontdekken. Uiteindelijk voldeden twee woningen naast ook. Er was voor ieder een eigen bed in zes kamers.

Het concept is als vanouds. Alle deelnemers kopen proviand in, twee dagen koken en één avond uit eten. Theo nam de donderdagmaaltijd voor zijn rekening door een heerlijk lentestoofpotje en niet te versmaden whiskytoetje te presenteren. Nadat we vrijdagmiddag op een terras in Visé enkele Jupilers hadden genuttigd, was de macaroni van Johan A op vrijdagavond nog van een verrassend hoog niveau.  Op zaterdagavond gingen we uit eten. Een terras in Visé bood goed zicht op mooie vrouwen en dure auto’s. Voor dat laatste doel kwamen trotse chauffeurs meerdere keren voorbij rijden.

We kwamen om te wandelen. Johan A kreeg vlak voor vertrek toestemming van de huisarts om te wandelen met zijn verstuikte enkel en de snee in de voet van ondergetekende was net op tijd genezen. Een proefrondje van een paar kilometer op donderdagavond gaf het goede gevoel. Voor de zekerheid zouden we vrijdag een route lopen waar we halverwege langs het huisje kwamen. Johan F en Jan pasten daarvoor de route aan. Dat kwam goed uit, want Buienradar voorspelde voor vrijdag regen rond het middaguur. Van een wandelschoen van Johan A liet de zool helemaal los. Dit kon gebeuren doordat Johan de schoenen te lang rust had gegund (voor de liefhebbers: hydrolyse van het poly-urethaan). Johan liep de rest van de morgen op een dunne zool en wisselde tussen de middag van schoenen. Het zou Gerrie niet overkomen. Hij wandelt vaak en herkende delen van de route die naar Santiago de Compostella leiden. Ook Roelf herkende delen van de route van zijn uitje in april met andere Arnhemianen. De lunch nuttigden we bij het huisje. Tussen de buien door gingen we er weer op uit en belandden we op een overdekt terras. Die dag bleef de teller steken op 20 km. Jan en Johan F hadden zoveel energie over dat ze ’s avonds bij het huisje de koelte in zomertenue trotseerden.

Op zaterdag passeerden we de Nederlandse grens. Net als de dag ervoor liepen we veel over onverharde paden. Via speciale hekjes voor wandelaars doorkruisten we weilanden. Het was opnieuw een fantastische route. Een kopje koffie halverwege de dag ging niet door, want er was veel gesloten. In Richelle legden we aan voor een ijsje. ’s Avonds gingen we te voet naar het diner in Visé en bij thuiskomst bleek dat we 32 km hadden gewandeld.

De volgende morgen was het na het ontbijt tijd om het huisje leeg te maken, want om 10 uur moesten we de sleutel inleveren. We concludeerden dat het geslaagd was en zeker voor herhaling vatbaar.  

Ben P

 

Vandaag liep ik weer eens een “officieel georganiseerde loop” (wedstrijd is voor mij natuurlijk een groot woord) : de  in Oosterbeek.

Zoals gewoonlijk bij mij was er al een dag van tevoren een gezonde spanning: welke schoenen, kleren, extra drinken/ ,hoe laat moet ik weg, auto of fiets, etc. Eerst maar eens van alles klaar leggen en dan verder zien.

Na vrijdagavond eerst nog een concert (The Analogues-Abbey Road) te hebben bijgewoond en dus minder slaap dan gewoonlijk te hebben gehad, werd ik uitgenodigd om een kop koffie te drinken bij vriend. Het was dus maar goed dat de trail wat later in de middag begon en ik alles voorbereid had.

 

      5,5 km   11 km
    Naam Beste tijd   Beste tijd
      min sec    
Beste heer 1 Joost Vlaming 23 42    
  2 Maurice Lem 25 0    
  3 Niels Siebelink 27 49    
  3 Sander van Woudenberg 27 49    
  5 Peter de Boer 28 19    
  6 Rob Simons 28 45    
  7 Roelf Werkman 29 13    
  8 Johan Aalenhuis 29 19    
  9 Marcel Houberg 29 33    
  10 Ad van Oirschot 30 0    
 Beste heer (11k) 11 Hans Teunissen 30 6   1u03m58s
  12 Marc Spierenburg 30 18    
  13 Toon vd Brink 30 55    
  14 Theo Lemmens 31 18    
  15 George Schill 32 24    
Beste dame 16 Eugenie van der Ende 33 23    
  17 Joke Toepoel 33 50    
  18 Jellie van der Meer 34 37   1u13m40s
  19 Jonathan Simonis 35 49    
  20 Rob Berendsen 36 13    
  21 Sheila Torrance 36 13    
  22 Stephanie Jansen 36 13    
  23 Ellen Kleinlein 36 25    
  24 Johan Greuters 36 44    
  25 Gerrie Overkamp 37 1    
  26 Ronald vd Hoogen 38 0    
  27 Wouter Simons 38 8    
    Eugene Bongers        
 Beste dame (11k)   Sanne Klein       1u04m36s

 

Ai! Het lijkt er op dat je op een niet bestaande link hebt geklikt!

 

En nu? Als de link op deze website staat dan zou ik het waarderen als je dit doorgeeft via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !
Als de link niet op deze website staat dan kan je wellicht via het menu alsnog op de juiste pagina komen.

Succes!

MontferlandrunTijdens de Montferlandrun heeft Johan de moeite genomen om foto's van onze hardlopers te maken. Zelf was hij op zijn fiets gekomen, dus ook Johan heeft een mooie prestatie verricht deze zondag.

Om deze foto's te kunnen bekijken moet je ingelogd zijn, daarna kan je in het ledenmenu op de Fotogalerij klikken. Daar is het album te vinden.