Ten miles, oftewel zestien kilometer en nog een paar metertjes. De uitnodiging om daaraan mee te doen kwam vorig jaar vanuit Engeland van de in augustus 2020 geëmigreerde familie Bolt. Een uitnodiging om tijdens de corona ellende vooral niet te stoppen met wat we leuk vinden, Sportief bezig zijn in gezelschap van mede sportievelingen. De uitnodiging onder de naam “QuarenTEN 10EM” was naar 13 landen gestuurd. De “globetrotter-familie” Bolt heeft op nogal wat verschillende plaatsen gewerkt en gewoond en dan gaat je kennissenkring ietwat verder dan, pak ‘m beet, Huissen.

Startpakketten werden verstuurd met daarin startnummers en een heuse medaille.

Op 5 december 2020 hebben zesentwintig deelnemers in Arnhem de tien miles gewandeld, hardgelopen en gefietst op een totaal internationaal deelnemersveld van 147 (!) personen. Er werd gelopen van San Fransisco tot Kuala Lumpur.

Een geweldig leuke dag met maar één maar… De Nederlandse startpakketten met startnummer ontbraken, noem het de wraak van Boris: “ Wij geen privileges van de EU, jullie geen startnummers.” Slechts één startpakket was er ontsnapt aan de Britse geheime dienst met daarin startnummer 30.

Na aanhoudende druk vanuit de EU kwam In januari 2021 de doos met startpakketten alsnog in Arnhem aan. Besloten werd om opnieuw te gaan lopen zodra er weer in wat grotere groepen gelopen kon worden. Acht maanden later was het zover en op 5 september is er opnieuw gelopen, gefietst en gewandeld. Een klein aantal van de eerdere deelnemers was verhinderd maar dit werd vlot aangevuld met nieuwe deelnemers. Nu wel voor iedereen een startpakket met een startnummer én de felbegeerde medaille. De houdbaarheidsdatum van de aanwezige chocolade zat inmiddels op het randje maar het gebaar vanuit Great Britain was er niet minder om.

Heer Simons had voorwaar een schitterend parcours uitgezet onder het motto “de keuze is reuze”. Vijf, tien, zestien, wandelen, fietsen en hardlopen…. het kon allemaal. De pers was aanwezig, de zilverreiger die wit was, de koet, de gans, eend, een verdwaald kapelletje met op de achtergrond afwisselend licht wuivend riet langs uitgestrekte waterpartijen en groene weiden. Daar tussendoor liepen, fietsten en wandelden licht bezwete atleten op meanderende paadjes en de zon scheen uitbundig. Je zou er emotioneel van worden en je vraagt je af …wat wil een mens nog meer? Ik kan het niet bedenken.

Ik vond het meer dan leuk, dank aan alle deelnemers en wederom dank aan de initiatiefnemers Mike en Trisha Bolt.

Gr. Peter

 

 Grenzen verleggen is een van de mooie aspecten van hardlopen. Of je nu net begonnen bent en voor het eerst de vijf kilometer aantikt of al wat langer loopt en de stap maakt naar een halve marathon of zelfs de marathon, de kick om je doel te behalen is voor iedereen hetzelfde. Ik heb de afgelopen jaren de nodige grenzen verlegd, tot het in 2011 tijd was voor mijn ultieme uitdaging: de marathon. En nu, acht jaar later, heb ik nog een stapje verder gezet en ben ik een ultraloper geworden.

Leuke wedstrijden delen, altijd al in ons loopschema maar nu ook via de website. Hieronder staan wat interessante wedstrijden die er de komende maand zijn. En ook alvast tot het eerste weekend van de volgende maand, altijd handig met het plannen. 

Datum Naam Waar? Afstand
27 januari Safaritrail Arnhem 5 / 11 / 22 / 33 km
2 februari Viking Extreme GPS Trail Dieren  20 / 43 km 
2 februari Kroondomein het Loo marathon  Uddel  42 km 
2 februari Texeltrail  de Koog (Texel)  15,4 / 26,8 / 42,2 km 
3 februari Midwintermarathon Apeldoorn Apeldoorn 8 / 16,1 / 25 km
9 februari Februariloop Bennekom 2 / 5 / 10 / 21,1 km
24 februari Engergenloop Gendringen 3 / 5 / 10 km
3 maart Achtkastelenloop Vorden 10 / 21 / 30 km

Weet je een leuke wedstrijd die er aan zit te komen? Stuur deze dan door! Het kan altijd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Na lang geblesseerd te zijn geweest heb ik 7 oktober weer voor het eerst een wedstrijd gelopen. Je kon kiezen uit 5 of 10 km en de 10 Engelse mijlen Ik heb gekozen voor de 10 km. Had intussen weer aardig wat kilometers in de benen dus ik durfde het wel aan. Het waren 2 rondjes van 5 km. Je liep door het centrum van Bergen vervolgens een stuk door de bossen en de verrassing kwam op het eind een stuk door de duinen en het mulle zand.

Arnhem Urban TrailOp zondag 25 november vindt in Arnhem een Urban Trail plaats. Deze trail is 5 of 10 km en voert door verschillende gebouwen in Arnhem. Na de finish krijgen we een ontbijt.

We kunnen ons (vanaf 10 deelnemers) als team inschrijven. Dan worden we gegarandeerd op dezelfde starttijd ingedeeld.

De trail inclusief ontbijt kost per deelnemer € 25,--. De starttijd ligt tussen 9.30 en 10.50 uur in. 

Na een maandenlange voorbereiding was het vrijdag 5 oktober dan eindelijk zover. Arnhemiens courent le semi marathon de Lyon... oftewel: Arnhemianen lopen de halve marathon van Lyon.

Daar gingen we dan: op naar Lyon!

's Ochtends vroeg werden wij, Nino, Jonathan, Mallory, Sheila, Johan, Eugéne en George, bij Nino opgehaald door taxi Danny. Om acht uur vlogen we vanaf Schiphol naar het mooie en deels onbekende Lyon. De meesten van ons kennen Lyon alleen van de doorreis naar het zuiden van Frankrijk via de Route du Soleil. Wie kent Lyon niet van de tunnels, de steile klim en afdaling van 8% (die de ANWB nog steeds hoofdbrekens bezorgt), en de Petrochemische industrie bij het zuidelijke uitrijden richting Marseille.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering is door de leden de wens uitgesproken om twee loopevenementen extra te promoten. In de enquete die daarna is gehouden is naast de Bedriegertjestrail, de voorkeur uitgesproken voor de Hoge Veluwe Loop van zondag 7 oktober.

De Hoge Veluwe Loop wordt georganiseerd in park De Hoge Veluwe en is per auto alleen vanaf de ingang Otterlo te bereiken.

Er is voor ieder wat wils: