Grenzen verleggen is een van de mooie aspecten van hardlopen. Of je nu net begonnen bent en voor het eerst de vijf kilometer aantikt of al wat langer loopt en de stap maakt naar een halve marathon of zelfs de marathon, de kick om je doel te behalen is voor iedereen hetzelfde. Ik heb de afgelopen jaren de nodige grenzen verlegd, tot het in 2011 tijd was voor mijn ultieme uitdaging: de marathon. En nu, acht jaar later, heb ik nog een stapje verder gezet en ben ik een ultraloper geworden.

Leuke wedstrijden delen, altijd al in ons loopschema maar nu ook via de website. Hieronder staan wat interessante wedstrijden die er de komende maand zijn. En ook alvast tot het eerste weekend van de volgende maand, altijd handig met het plannen. 

Datum Naam Waar? Afstand
27 januari Safaritrail Arnhem 5 / 11 / 22 / 33 km
2 februari Viking Extreme GPS Trail Dieren  20 / 43 km 
2 februari Kroondomein het Loo marathon  Uddel  42 km 
2 februari Texeltrail  de Koog (Texel)  15,4 / 26,8 / 42,2 km 
3 februari Midwintermarathon Apeldoorn Apeldoorn 8 / 16,1 / 25 km
9 februari Februariloop Bennekom 2 / 5 / 10 / 21,1 km
24 februari Engergenloop Gendringen 3 / 5 / 10 km
3 maart Achtkastelenloop Vorden 10 / 21 / 30 km

Weet je een leuke wedstrijd die er aan zit te komen? Stuur deze dan door! Het kan altijd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Na lang geblesseerd te zijn geweest heb ik 7 oktober weer voor het eerst een wedstrijd gelopen. Je kon kiezen uit 5 of 10 km en de 10 Engelse mijlen Ik heb gekozen voor de 10 km. Had intussen weer aardig wat kilometers in de benen dus ik durfde het wel aan. Het waren 2 rondjes van 5 km. Je liep door het centrum van Bergen vervolgens een stuk door de bossen en de verrassing kwam op het eind een stuk door de duinen en het mulle zand.

Arnhem Urban TrailOp zondag 25 november vindt in Arnhem een Urban Trail plaats. Deze trail is 5 of 10 km en voert door verschillende gebouwen in Arnhem. Na de finish krijgen we een ontbijt.

We kunnen ons (vanaf 10 deelnemers) als team inschrijven. Dan worden we gegarandeerd op dezelfde starttijd ingedeeld.

De trail inclusief ontbijt kost per deelnemer € 25,--. De starttijd ligt tussen 9.30 en 10.50 uur in. 

Na een maandenlange voorbereiding was het vrijdag 5 oktober dan eindelijk zover. Arnhemiens courent le semi marathon de Lyon... oftewel: Arnhemianen lopen de halve marathon van Lyon.

Daar gingen we dan: op naar Lyon!

's Ochtends vroeg werden wij, Nino, Jonathan, Mallory, Sheila, Johan, Eugéne en George, bij Nino opgehaald door taxi Danny. Om acht uur vlogen we vanaf Schiphol naar het mooie en deels onbekende Lyon. De meesten van ons kennen Lyon alleen van de doorreis naar het zuiden van Frankrijk via de Route du Soleil. Wie kent Lyon niet van de tunnels, de steile klim en afdaling van 8% (die de ANWB nog steeds hoofdbrekens bezorgt), en de Petrochemische industrie bij het zuidelijke uitrijden richting Marseille.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering is door de leden de wens uitgesproken om twee loopevenementen extra te promoten. In de enquete die daarna is gehouden is naast de Bedriegertjestrail, de voorkeur uitgesproken voor de Hoge Veluwe Loop van zondag 7 oktober.

De Hoge Veluwe Loop wordt georganiseerd in park De Hoge Veluwe en is per auto alleen vanaf de ingang Otterlo te bereiken.

Er is voor ieder wat wils:

De opkomst van de Bedriegertjestrail was dit jaar erg goed bezet, ondanks dat het best wel behoorlijk warm was. Vele hadden ook het Arnhemia shirt aan.

Op de 6 km kwamen we tegen:
Pieternel, Mary, Ben W. Geert, Gerrie en George

Op de 11 km liepen:
Dennis, Hans van der Meer , Hans T, Joost, Rico, Mallory, Niels en Ronald vdH

En natuurlijk Dafne bedankt voor je aanmoedigingen.

Namens het bestuur hartelijk dank voor jullie opkomst.