2022 05 dutch mountains trail 1Die vrouw van mij had een idee, er bestaat namelijk een route in Zuid-Limburg. Het is een ruige wandeltocht van 101 km lang die Seven Summits (toppen) met elkaar verbindt rm de Dutch Mountains Trail heet. Maar ja, wij zijn hardlopers. We hebben dan ook de route in vier delen opgesplitst van 24-30 kilometer zodat we deze hardlopend konden afleggen. Ook pasten we de routevolgorde aan in verband met reistijd naar Zuid-Limburg op de eerste en laatste dag en wat OV-werkzaamheden.

Hierdoor was onze eerste dag de laatste etappe, maar omgekeerd gelopen. We parkeerden onze auto in Mheer en reden met de bus naar Maastricht om daarna terug hard te lopen. Eerst een aantal kilometer om de stad uit te komen en daarna de eerste hoogtemeters richting de ENCI-groeve. Hierna was het door het bos richting de eerste summit d’n Observant maar daar was het niet bepaald mooi dus liepen we snel door. De route vervolgde langs een heuvelrug, via een pad langs de Maas, over een sluis een stukje door België heen. We staken via een pontje de Maas over naar Eijsden waar we even lunchten. Een wrap met kip blijkt toch wat lastig te verteren als je daarna door gaat hardlopen. De rest van de dag was het ietsje zwaarder maar genieten was het wel omdat we nu door de natuur liepen.

Zoals vaker stond er onlangs een trail in onze agenda (de meesten kennen oud-lid Dafne vast ook nog wel). Dit keer hadden wij bedacht om met de Devil's Trail op Schiermonnikoog mee te doen waar op vrijdagavond een nighttrail en op zaterdag meerdere afstanden werden georganiseerd. Wij kozen voor de 10 kilometer nighttrail en de dag daarna voor de 30 kilometer.

Bij de nighttrail kon er elke 20 seconden iemand starten, direct lekker over een smal pad het donker in. Jammergenoeg kreeg ik na een ruime kilometer een telefoontje, Dafne haar hoofdlamp was al leeg, dus was het voor mij omkeren en haar ophalen om zo samen verder te gaan. Het was even wat anders dan de nighttrail bij Montferland die ik een maand eerder hadden gelopen, die was bijna helemaal in het bos waardoor het veel meer indruk maakte. Deze nighttrail was leuk, vooral een heel stuk over een donker strand, maar niet zo indrukwekkend. Al met al een prima korte afstand als warming-up voor de 30 km op zaterdag.