Sommige Arnhemianen weten misschien al dat ik Sonsbeek Parkrun mede organiseer. Hier kan elke zaterdagochtend 5 kilometer, in twee rondjes, door Park Sonsbeek hardgelopen worden, op je eigen tempo. Of dat nu rustig, op PR-tempo of wandelend is, het kan allemaal!

Wat is Parkrun?

Parkrun bestaat over de hele wereld en komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. Het concept is hetzelfde: laagdrempelig kunnen wandelen of hardlopen. Het wordt georganiseerd door vrijwilligers en meedoen is gratis! 

 

Sonsbeek Parkrun

Bij Sonsbeek Parkrun verzamelen we ons bij onze finish, voor de Chinees en vlak voor 9 uur wandelen we dan een klein stukje naar de start. Na het startschot loop je dus twee rondes van 2,5 kilometer door Sonsbeekpark heen om bij de finish voor de Chinees te eindigen. En er is tijdregistratie aanwezig. Het enige wat je moet doen om in de uitslag te komen is je registreren, wat verderop lees je hoe je je registreert.

Gezellig!

Parkrun gaat ook om de community en gezelligheid. En na afloop van Parkrun kan je nog gezellig nazitten onder het genot van een kop koffie, thee of wat anders wat de horecagelegenheid aanbiedt.

Meedoen?

Heb je zin om een keer mee te doen? Het liefst zien we deelnemers met een registratie, anders zou de uitslag vol staan met “Onbekend”.

Via deze link https://www.parkrun.co.nl/register/?section=form kan je je registreren voor Parkrun, deze registratie kan je overal ter wereld gebruiken waar Parkrun georganiseerd wordt. (In Nederland zijn er al 20 steden met een Parkrun).

Je ontvangt na registratie een mail met je persoonlijke barcode. Die barcode heb je na de finish nodig dus vergeet die niet mee te nemen. Je kan die printen of als je je telefoon mee hebt, kan je deze uit de mail tonen.

Na een Parkrun finish krijg je een token met een barcode die je finishplaats bepaalt. Deze laat je scannen en ook je persoonlijke barcode. Dit samen zorgt ervoor dat je in de uitslag komt te staan. Vergeet niet je token weer in te leveren want die is bij de volgende Parkrun weer nodig!

Hans van der Meer