De lijst met loopjes waar je als hardloper aan mee kunt doen is eindeloos. Van klein tot groot, in binnen- of buitenland, over asfalt of crossend door bos of over strand. Wil je eens iets anders dan de Zevenheuvelenloop, Montferlandrun of Marikenloop? Wij zetten drie bijzonder loopjes op een rijtje die je absoluut eens gedaan moet hebben!


The Night Run Festival

Fakkels, honderden waxinelichtjes, een licht- en lasershow: tijdens The Night Run Festival in Nijmegen loop jij vrijdag 14 april in het donker door de Nijmeegse binnenstad. Onderweg is er muziek en zijn er verschillende acts. Met after party toe! Je kunt kiezen uit 5 kilometer of 11,5 kilometer.


Urban trails

In steeds meer Nederlandse steden vinden urban trails plaats. Niks ‘saai’ rondje over asfalt, nee, bereid je voor op bezoekjes aan bijzondere locaties. In Groningen loop je op zondag 2 april bijvoorbeeld over het toneel van één van de twee concertzalen en over de bodem van een oplenluchtzwembad. In Utrecht kun je op (paas)maandag 17 april meedoen aan een urban trail door onder meer gebouwen en monumenten. Het is een laagdrempelige loop, zonder wedstrijdelement en mét ontbijt na afloop. De lengte van de trail is 10 tot 12 kilometer. Mocht je benieuwd zijn waar in ons land allemaal urban trails zijn, Google dan gewoon even op urban trail en dan zie je een mooi overzicht. 

 


Halloween of Santa Run

En dan heb je ook nog loopjes waarbij je verkleed aan de start verschijnt. De Halloween Run bijvoorbeeld. Deze wordt onder meer georganiseerd door Run2Day en vind in verschillende steden plaats. Zombies, skeletten; de een nog mooier geschminkt dan de ander! Leef je uit tijdens deze loop door de binnenstad. En wat dacht je van rennen in een Kerstmanpak, inclusief baard? Ho, ho, ho! Zowel in Arnhem als Nijmegen werden het afgelopen jaar Santa Runs gehouden. Ongetwijfeld dit jaar ook weer!