Op zondag 3 december om 12:00 uur deden we mee aan de 15 km van de Montferland run. De start van het heuvelachtige parcours was in 's Heerenberg. Dit ligt op ongeveer een half uurtje rijden van Arnhem en tegen de Duitse grens aan. Van dit parcours werd mij verteld dat het pittiger was dan de Zevenheuvelenloop. (Ik hield m'n hart vast).

Ik wist dat een paar Arnhemia lopers zich hebben aangemeld en ik besliste op de allerlaatste dag van inschrijving toch om mee te doen. Wat ben ik blij dat ik dit heb gelopen. Ik kan het echt iedereen aanraden!

Sfeertje

Onderweg stonden de gezellige Midwinterhoornblazers langs de kant om ons te entertainen. Ook het publiek was enthousiast, inclusief Niels en Gerrie (bedankt voor het aanmoedigen!). De route was onverminderd mooi, al hadden we best wat klimmetjes. Ook aan het einde van de route moesten we nog heuvelop (waarvoor ik 'gewaarschuwd' werd door Pieternel en Joke). Ik had me mentaal goed voorbereid op de allerlaatste stuk. Uiteindelijk viel het gelukkig mee (bedankt, dames!)

In vergelijking met de Zevenheuvelenloop is deze route iets zwaarder, maar fijn is wel dat het een stuk minder druk is op het parcours. Je kan hier beter je eigen tempo lopen.

Volgend jaar wel/niet meedoen?! Doen! ;-)