Van donderdagavond 20 tot zondag 23 april 2017 heeft een groep van 8 lopers van loopgroep Arnhemia gewandeld in de Eifel.

Waar naar toe?

´Schöne Wanderungen und Spaziergänge sind direkt ab dem Haus möglich.´ Deze zin en de mogelijkheid om er met 8 personen te slapen gaven de doorslag om te kiezen voor Ferienhaus „Neurott“ in Kalterherberg. Met deze uitvalsbasis is het mogelijk om twee dagen een deel van de Eifelsteig richting Monschau te lopen.

Trainer Johan Frouws nam de organisatie op zich. Hanneke gaf genoeg eten mee voor twee heerlijke warme maaltijden. De laatste avond zijn we uit eten geweest in een plaatselijk restaurant. De zaal en ook de prijzen waren sinds ca 1980 niet aangepast. De fantasieën over de serveerster waren er niet minder om. Enkele deelnemers hadden in Arnhem al inkopen gedaan voor ontbijt, lunch en versnaperingen ´s avonds.

Rondom Monschau kent het landschap zoveel hoogteverschil dat je een wandeling in Arnhem en omstreken niet echt als voorbereiding kunt beschouwen. De meeste deelnemers beschouwden hun hardlooptrainingen bij Arnhemia als de juiste voorbereiding. Dat bleek voldoende, zelfs al je niet fit bent.

wandelen monschau

Johan had de wandeling uitgezet en Jan tekende ze in op een wandelkaart. Met de Garmin in de hand gingen we vrijdagmorgen op weg naar Monschau met onderweg een aanleg voor een kop koffie. De omgeving was prachtig en afwisselend met bos, platteland met mooie vakwerkhuizen en veel hobbyboertjes. Het koffieadres en het stadje Monschau bereikten we op zaterdag. De koffie met plaatselijke delicatesse smaakte er niet minder om. Meerdere hoge punten in het landschap zijn gemarkeerd met kruizen en onderweg hebben we plekken gezien waar Maria wordt vereerd. Het struinen door het hoogveen was wegens het hoge waterpeil nog wel het meest uitdagend. ‘Licht lopen’ zei Jan, maar dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het klooster zouden we een dag later zien.

2017 04 wandelen 01

Na twee en een halve dag wandelen (totaal 68 km) gingen we zondagmiddag na de lunch weer huiswaarts met het gevoel alsof we een hele week vakantie hadden gehad. Hopelijk volgend jaar weer... met Ben 2x, Gerrie, Jan, Johan 2x, Jonathan en Theo. Er zijn nog enkele plekken (m/v) vrij, dus .......