Zondagochtend, 1 oktober, Arnhem Zuid. Op een slaperige stationnetje waar de trein anders nog hooguit twee reizigers oppikt, kwamen nu van alle kanten Arnhemianen opduiken; te fiets, met de auto. Nee, niet hardlopend; dat werd even ‘gespaard’ voor Breda.

Daar aangekomen gingen we naar het inschrijfbureau in het stadhuis. De organisatie van de loop was prima; zo konden we na het wisselen van afstanden, het wisselen van startvakken en het toch-nog-even bijhalen van extra startnummers relaxed koffie drinken of een zonnebril bemachtigen van een of ander vaag accountantskantoor.

 

Na een gesprekje met een zeer enthousiaste dame van een atletiekvereniging die 75 jaar bestond ‘we moesten toch zeker even omhoog kijken want om 12:00 uur kwam een vliegtuig met spandoek van hen over’) gingen we naar de start om de 5 km lopers Ben W (29.07), Lydia (ook 29.07) en Nino (29.36) uit te zwaaien. Rob B, Johan F en Joke T waren helaas geblesseerd en hebben de hele dag de rest van het team aangemoedigd. Toen Maurice er achter kwam dat het wisselen van tijdvak simpel ging hebben alle tien kilometer lopers dat ook gedaan, zodat we allemaal in de eerste shift vertrokken.

Bijna overal langs de route waren toeschouwers, er was veel muziek en veel sfeer. Onderweg kwamen we nog even Joke Greuters tegen; Johan liep samen met Sjoerd de 10 km in 1:02.40. Niels (41,29 ) Ronald (44,39 ) en Maurice annex ‘Rob Berendsen’ (44,39) waren zeer snel binnen, maar ook Jellie (50,05), Wing (54,03) Mallory (53,33), Ben P (47.46), Marc (47.46) en Jonathan (56,07) liepen alle mooie tijden. In een bomvol Breda is het lastig nog een terrasje te vinden voor vijftien man, maar dat lukte wel bij het theehuis van het stadspark Valkenbergl. Met een biertje, cappuccino, koffie of wijntje (voor wie zou dat zijn?) werd een mooie dag afgesloten.

Ook zijn er foto's gemaakt, als je op onderstaande foto klikt ga je naar het album toe.