★ Loopgroep Arnhemia - juli 2022

Als deze mail niet juist wordt weergegeven kun je ook online lezen
 
Loopgroep Arnhemia Nieuwsbrief
 

Beste Arnhemia leden,

In deze overvolle zomernieuwsbrief van juli 2022:

  • Van de voorzitter
  • Save the date: 16 oktober Molenhoeks Makkie en verenigingsetentje
  • Oriënteringsloop
  • Beginners (en herintegratie) cursus, september 2022
  • Oproep Triatlon Zutphen, 18 september 2022
  • Keppelrun, 12 juni
  • Dagje uit, 26 juni
  • Eldense Dorpsloop, 9 juli
  • Ledenadministratie
  • Redactie/kopij

Van de voorzitter

Beste Arnhemianen, 

joost_arnhemia.jpgZo vlak voor de vakantie gooien we er nog snel een bomvolle nieuwsbrief uit zodat jullie straks aan de rand van het zwembad wat te lezen hebben!
Je kunt wel merken dat het loopleven na (of ondanks) corona weer z'n normale gang gaat want we hebben vollop verslagen van loopjes en activiteiten en ook, mooi om naar uit te kijken, oproepen voor nog te komen activiteiten zoals een oriënteringsloop, het Molenhoeks Makkie en zelfs een triathlon.

We starten dit najaar weer een beginnerscursus en willen in oktober ook ons uitgestelde verenigingsetentje inhalen.

Inmiddels nemen bijna al onze leden deel aan onze verenigings app-groep zodat het een stuk makkelijker is voor bestuur en trainers om snel een berichtje uit te doen (bijvoorbeeld omdat het tijdens de training nog warmer is dan Johan al voorspeld had). Oh, en let de komende tijd ook goed op met de afsluiting van de John Frostbrug! Vertrek op tijd, probeer zoveel mogelijk met de fiets naar de training te komen (dat is dubbel trainen) of te carpoolen. We zullen de telefoonnrs van de trainers ook nog eens binnen de appgroep delen.

Veel lees-, loop- en vakantieplezier,

Joost


Save the date: 16 oktober

Samen naar Molenhoeks Makkie & verenigingsetentje

Omdat het ons leuk lijkt om weer een keer met een flink aantal leden gezamenlijk aan een hardloopevenement deel te nemen, willen we hierbij alvast een datum in jullie agenda omcirkelen: 16 oktober. Die ochtend vindt er namelijk een nieuwe editie plaats van Molenhoeks makkie. Slechts een half uur rijden vanaf Arnhem-Zuid, goed georganiseerd, veel muzikale begeleiding onderweg en vooral een fraaie route door een dito landschap.

We hebben enkele recidivisten binnen de vereniging dus vraag gerust alvast rond naar de sterke verhalen. Vlak is het parcours zeker niet, maar met 5, 10 en 15 km als afstand kan iedereen zelf bepalen in hoeverre het een "makkie" wordt. Meer details volgen later!

Verenigingsetentje

Vorig jaar hebben we het met een ALV gecombineerde verenigingsetentje last-minute moeten afzeggen vanwege, wederom, corona. We willen het etentje dit najaar graag inhalen en 16 oktober lijkt ons een mooie dag daarvoor.

Eerst (optioneel) samen naar Molenhoek voor een leuke loop, dan naar huis om te douchen en daarna gezellig samen naar borrel en buffet in Arnhem-Zuid.

Het bestuur is bezig met het regelwerk en ook hier volgen nog meer details.
Maar zoals gezegd, Save the date!

 

Oriënteringsloop

Yes, het is ons gelukt. We hebben de oriënteringsloopvereniging Argus bereid gevonden om speciaal voor ons een introductietraining oriënteringslopen te verzorgen!

Maar wat is Oriënteringslopen? Dit is hardlopen met een doel, dwars door de natuur heen. Pas bij de start krijg je een zeer gedetailleerde stafkaart waarop de controleposten staan aangegeven. Het is de bedoeling dat je deze posten in de juiste volgorde af gaat. De route mag de loper zelf uitstippelen.

Tijdens onze reguliere training van dinsdag 30 augustus krijgen we verdere uitleg en zullen we ook onze eerste omloop gaan maken. We starten om 19 uur vanaf Warnsborn maar het kan zijn dat we vanwege de uitleg, tot een half uur later terug zijn.

Enthousiast geworden over het oriënteringslopen, dan is er op zondag 11 september een mogelijkheid om aan een makkelijke 3 of 5 km loop mee te doen (locatie: Zypendaal).

Zelf heb ik een paar jaar deze sport bedreven, dus mocht je nu al vragen hebben..

Ronald

Beginners (en herintegratie) cursus hardlopen, september 2022

Dit najaar (september) starten we weer een Beginnerscursus hardlopen vanuit de sporthal onder leiding van Rob Simons. Deze training is voor startende hardlopers, hardlopers die nog niet aan de eisen van onze groep 1 kunnen voldoen (minimaal een half uur aan één stuk lopen) en voor (eigen) lopers die na een blessure weer willen herintreden. 

We hebben allemaal wel vrienden, familie of kennissen die (weer) met hardlopen willen beginnen. Dit is een uitgelezen kans voor ze om te leren lopen bij een leuke vereniging ;) Kortom maak ze enthousiast en geef de namen alvast door aan Rob!

Voor Arnhemianen is deelname aan de beginnerscursus gratis maar omdat de groepsgrootte beperkt is willen we wel vragen je zo spoedig mogelijk bij Rob aan te melden.

 

Triatlon Zutphen op 18 september 2022

Wie zwemt, fietst en loopt er mee?

Heb je wel eens overwogen om mee te doen aan een triatlon? Vijf jaar geleden deed ik mee aan de1/8e triatlon in Zutphen. Ik heb gemerkt dat het een heel leuke, gezellige en laagdrempelige starterstriatlon is. Je kunt meedoen met 1/8ste of 1/16e. Je kunt zelfs met je stadsfiets meedoen als je dat wil.
Jens en ik staan ingeschreven voor een 1/8ste.
Wie doet er mee? Laat me even weten en schrijf je in!

 Jonathan

Keppelrun, 12 juni

een dubbelportret van Niels en Sander

Op zoek naar een leuk kleinschalig loopje in de buurt stuitten we op de Keppelrun. Met een mooi vlak en verhard 10 kilometer parcours op een klein half uur rijden van Arnhem, voldeed deze aan al onze voorwaarden. En zo rijden we zondag 12 juni naar Keppel. Missen de juiste afslag naar Hoog-Keppel, belanden daardoor bijna in Laag-Keppel en komen uiteindelijk in een keurig gemaaid weiland tot stilstand. 100 meter verderop is de sporthal voor het ophalen van het startnummer en weer 100 meter verderop de start. Met tussendoor ook nog voldoende aanbod aan eten en drinken.
Hoe compact wil je het hebben?!

Terwijl de lokale fanfare er lustig op los speelt, zijn er de traditionele startvak-praatjes. Een man naast ons vertelt dat zijn horloge hem heeft verteld dat hij er 48 minuten over zou moeten kunnen doen. Mijn horloge heeft nog geen mening, ongetwijfeld aan het einde van de wedstrijd wel. Mijn eigen gevoel houdt het in ieder geval op 42 à 43 minuten.

Wat is het vandaag een mooie dag om een wedstrijdje te lopen, met dat gevoel sta ik in het startvak. Het is een compact startvak en wat heb ik dit gemist, het enthousiasme dat door de menigte gonst, echt iedereen heeft er zin in. En dat kan ook niet anders op deze mooie zomerse dag in de luwte onder de bomen aan de start. Nog heel even en dan mogen we …

[ Lees het hele artikel op onze website ]

 

Dagje uit

Op zondagochtend 26 juni kwamen 17 Arnhemianen (de partners tellen op zo’n dag gewoon mee) samen bij de sporthal. Dit keer gewoon in burgerkleding voor het 'dagje uit'. 5 auto’s rijden naar het Duitse Kleve om aldaar vanaf het station de fietstreintocht naar Kranenburg te ondernemen. De spoorlijn is niet meer in functie, maar aangezien de rails er nog liggen kunnen wij, en andere toeristen, daar prima een dagje fietsen. Na een korte instructie verdelen we ons over beide voertuigen en kunnen we op pad. De spoorlijn kruist wel diverse wegen en deze overwegen moeten we allemaal voorzichtig benaderen. Er zijn ook spoorbomen: deze gaan niet voor het andere verkeer omlaag maar moeten voor ons, door ons, omhoog worden gedaan.

[ Lees het hele artikel op onze website ]


“Geen dames” Eldense Dorpsloop 2022

Ronald attendeerde mij er op: zaterdag 9 juli was de eerste Eldense dorpsloop, om tien uur bij de molen. Een loop met gelijkenissen met de Warnsborncross: kleinschalig, een gezinsloop met korte afstanden voor de jeugd en een vriendelijk instaptarief. De langste afstand was helaas vijf kilometer, maar daar hadden wij wat op gevonden: met heen en terug lopen vanaf huis kwamen we toch aan de gewenste tien. Van onze vereniging was ook Jens vertegenwoordigd en we werden als Arnhemia van harte welkom geheten door “Mr speaker” van hardloopuitslagen.nl. De organisatie had groots uitgepakt met opblaasbare finishboog, chips en matten voor de tijd en toiletten, een podiumwagen en zelfs een biertap.

[ Lees het hele artikel op onze website ] 

 

Ledenadministratie

We hebben één nieuw lid. Sinds juni kan Stefan Nofftz zich Arnhemiaan noemen. Daarnaast hebben een paar geïnteresseerden een eerste keer meegelopen. Er is een dikke kans dat zij zich zullen aanmelden voor onze vereniging.

Voor alle zaken met betrekking tot de ledenadministratie kun je contact opnemen met Jonathan Simonis op 06-37437119 of ledenadministratie@loopgroep-arnhemia.nl

 

Redactie/kopij

Sinds de ALV van 3 mei hebben we een nieuw redactie team bestaande uit Johan Aalenhuis en Marc Spierenburg. Om onze nieuwsbrief regelmatig uit te kunnen laten komen en deze goed gevuld te houden willen we jullie vragen om af en toe eens een stukje bij te dragen.

Heb je een leuk loopje gelopen of iets anders gedaan of te melden in relatie tot onze loopgroep, stuur dan een verslagje aan nieuwsbrief@loopgroep-arnhemia.nl en je vindt je stukje waarschijnlijk terug op onze website en in de nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief hebben we ze niet opgenomen maar je mag ook uitslagen insturen, o.v.v. je naam, loop, datum, afstand en tijd, naar uitslagen@loopgroep-arnhemia.nl

Dankjewel!

 

                                                          -//-

 
 

Website | Email | Facebook

 
Powered by AcyMailing