★ Loopgroep Arnhemia - september 2023

Als deze mail niet juist wordt weergegeven kun je ook online lezen
 
Loopgroep Arnhemia Nieuwsbrief
 

Van de voorzitter

Beste Arnhemianen, 

joost_arnhemia.jpg

Terwijl je verwacht dat nu de blaadjes van de bomen vallen blijken het mussen te zijn die van het dak naar beneden komen. Subtropisch hardloopweer opeens!

Met het zweet op het voorhoofd dus nog maar snel een behoorlijk volle nieuwsbrief gecomponeerd, vol met belangrijke aankondigingen èn een paar mooie loopverslagen.

Veel lees- en loopplezier,

Joost

 

Dagje uit, hoe nu verder? 


In de vorige nieuwsbrief hebben we aangekondigd een onderzoek te doen naar wensen en gedachten van Arnhemianen rondom het jaarlijkse dagje uit. We hebben hiervoor als bestuursleden ieder steekproefsgewijs een aantal leden gebeld. We hebben met de leden gepraat over wat hun ervaren en wensen waren op gebied van het dagje uit. Ook hebben de bestuursleden gevraagd wanneer de gebelde leden interesse zouden hebben om het dagje uit te organiseren. 

De bestuursleden vonden het leuk de gesprekken te voeren. Het bleek dat er op gebied van het dagje-uit veel verschillende wensen en gedachten waren. Maar waar men het over het algemeen over eens was, was dat de leden liefst een sportief/actief uitje willen met als belangrijk element een gezamenlijk etentje. 

Een meerdaags evenement werd ook vaak genoemd. Dit zou niet elk jaar hoeven, maar wel af en toe. Niemand vond zelf bijbetalen voor het uitje een probleem. Partners hoeven niet per se mee, maar het mag wel. Er zijn een paar personen die hebben aangegeven nu of later te willen deelnemen in de dagje-uitcommissie. Dit is des te belangrijker nu Jellie Arnhemia gaat verlaten en de dagje-uitcommissie helemaal leeg achterlaat. 

Om het Uitje van 2023 nog te gaan organiseren wordt kort dag. Daarom heeft het bestuur besloten om het dit jaar zelf te regelen. Het idee is dit jaar, net als vorig jaar, weer gezamenlijk te gaan lopen bij Molenhoeks Makkie (dit jaar op 15 oktober) en vervolgens samen te eten. 

Voor het dagje uit van 2024 zoeken we een volledig nieuwe commissie die een eendaags of meerdaags evenement gaat voorbereiden. Voel je het al kriebelen? Meld je dan gauw aan!

Jonathan

 

// Aankondigingen //

 

Eindezomerborrel 't Moortgat (7 sept.)

Onze traditionele einde-zomerseizoen borrel in cafe 't Moortgat wordt dit jaar a.s. donderdag 7 september gehouden, na de training. Ronald heeft een mooie laatste zomertraining voorbereid door de parken van Arnhem Noord, startende vanaf Zypendaal.

Min of meer aansluitend begeven we ons richting het centrum naar cafe 't Moortgat waar onze penningmeester traditioneel de (digitale) portemonnee zal trekken om de verzamelde lopers op kosten van de vereniging van een al-dan-niet-alcolholische-speciaalbier versnapering te voorzien.

Heb je geen zin om te lopen maar wel dorst? Kom dan direct naar 't Moortgat, wij zijn er vanaf ongeveer half 9.

 

Rondje om de koepel (7 oktober)

Nee, niet onze Koepel in Arnhem, maar de gelijknamige uitkijktoren in het Lunterse Buurtbos. Dat is de locatie van het hardloopevenement Rondje om de koepel op zaterdag 7 oktober aanstaande. Start in Lunteren en vervolgens 5 of 10 km door het bos, over de Goudsberg en langs het middelpunt van Nederland. En aangezien wij sinds ons succesvolle Achterhoekse avontuur graag in het middelpunt van de belangstelling staan, lijkt ons dit een mooie gelegenheid om onze prijzenkast verder aan te vullen…

Onzin natuurlijk, het is vooral een mooie gelegenheid om met een flink aantal leden een leuke (loop)middag te hebben. De 5 km start om 14:30, de 10 km om 14:45. Uit en thuis neemt dus ook niet meer dan een middag in beslag. En mocht je het thuisfront daarmee nog niet kunnen overtuigen, kan je ze altijd nog meenemen en het nabijgelegen Uilenbos insturen…

Kortom, zet zaterdag 7 oktober alvast in je agenda als je het leuk lijkt. Inschrijven op de website kan al wel (resp. €7 en €8,50, waarvan €3,50 naar een goed doel), maar we zullen daar later ook nog een herinnering voor sturen.

Niels

 

// Verslagen //


Huissense Midzomerrun (21 juni 2023)

Op de langste dag van het jaar vertrok een vijftal Arnhemianen naar Huissen voor de eerste editie van de Huissense Midzomerrun. Midzomer was het zeker: met maar liefst 30 graden beloofde het een pittige eerste editie te worden. Er was keuze uit twee afstanden: de 5 of 10 km. Geen van ons koos voor de langste afstand.

Op de vijf kilometer wisten de Arnhemianen echter te vlammen (niet van de hitte). De langste van de vereniging, David, kwam als eerste over de streep. Goed voor een tweede plek. Marjo liep van de Arnhemianen het langst. Gezien de hitte misschien wel de beste prestatie! Ook Roelf, Jonathan en Joke liepen het vuur uit hun schenen.

Wel moet we natuurlijk eerlijk blijven, en was de Midzomerrun met een daadwerkelijke afstand van een paar honderd meter korter dan de bedoelde afstand de wedstrijd met naar verwachting de langste afwijkende afstand. Toch zal de winnende tijd op de 10km zal naar verwachting lang in de boeken blijven: met 31.55min werd er een absolute toptijd gelopen en was de concurrentie dus groot!

De Midzomerrun was een loop om nog lang te herinneren, dus volgend jaar maken we een traditie van onze deelname! Of dat een lange traditie wordt is nog maar de vraag, want bij het afsluitende woordje van de Lingewaardse wethouder Nick Hubers gaf hij aan dat iets in Huissen al een traditie is als het twee keer heeft plaatsgevonden.

Disclaimer: het langste artikel van de nieuwsbrief zal dit verslag niet zijn, maar toch hoop ik dat de sfeer van de langste dag van het jaar goed terugkomt in dit artikel.

David

 

Eldense dorpsloop 2.0 (8 juli)

Je krijgt niet vaak de kans alle edities van een wedstrijd mee te lopen die het in zich heeft even legendarisch te worden als de Warnsborncross. Kijk bijvoorbeeld naar de startnummers: oudere leden zullen al direct het model herkennen. Er was nog iets met die nummers: Ronald T en Johan G hadden er hun leeftijd op staan, maar wel net andersom. Dus beste organisatie, we zeggen het maar alvast: volgend jaar wil Johan startnummer 80!

Sinds Keppel hebben we foto’s ‘voor’ en ‘na’. Dank aan Joke Greuters voor het maken van deze foto’s en het supporteren. De leden zijn in clubtenue: complementen! (die met zijn eigenzinnige shirt is mijn zoon)

Na de ‘voor’ foto bracht Hans ons een mentale klap toe door te vertellen van zijn geheime wapen: extra aerodynamica door nat scheren. We waren dat maar net te boven toen de startbel ging en inderdaad: wat een tempo werd er ingezet. Het was warm op deze achtste juli, maar om 10 uur nog net te doen. De route ging via de Rijksweg (waar Ton en Margot ons aanmoedigden), langs het hoefijzer, met een bocht om het perenlaantje en terug naar de Klapstraat. Na een drankpost een volgende ronde en terug naar de molen. Hans passeerde van ons vijven als eerste de eindstreep. Met een stuk watermeloen in de hand waren we nog juist op tijd om Johan binnen te halen.

En of het nat scheren werkte? Zeker! Onafhankelijk wetenschappelijk gerandomiseerd dubbel-blind onderzoek geeft aan dat je er 15 seconden per kilometer mee wint. Nog een tip voor de Warnsborn commissie: Ton Romeijn is tegenwoordig gediplomeerd verkeersregelaar en staat in vol tenue op de foto ‘na’.

 Marc

 

 

Leden & ledenadministratie

Een paar woorden van Jellie

Beste Arnhemianen,

Na een aantal jaren trainen en alles wat erbij hoort stop ik met trainen bij Arnhemia. Trainingen, wedstrijdjes, Dagjes Uit en vooral de gezelligheid. Lichamelijk ongemak, artrose aan de heup, geeft me niet meer het plezier wat voor mij bij hardlopen hoort. Gelukkig gaat fietsen en wandelen wel goed.
Dank voor alle gezellige trainingen en veel plezier bij het hardlopen.

Sportieve groet,
Jellie van der Meer
 
Namens de hele vereniging bedanken we Jellie voor haar jarenlange inzet -onder andere als organisator van menig Dagje uit- en de gezelligheid tijdens het hardlopen.
Jellie, ook al ben je lid af, we hopen je nog regelmatig tegen te komen, als supporter van Hans of gewoon tijdens een wandeling om even bij te praten. We wensen je het beste en nog veel wandel/fietsplezier,
 
Joost

 

Ledenadministratie per september 2023

In augustus hebben we (om in voetbaltermen te spreken) een transfer gekregen vanuit  loopgroep Venray. We heten Yusuf Pamuk van harte welkom!  

In oktober zullen we weer een paar mensen gaan uitzwaaien. Hassan Gali en Jellie van der Meer (zie hierboven) voelen zich door lichamelijke perikelen genoodzaakt om te stoppen met lopen. Langdurig slapend lid Ed Berends heeft ons laten weten dat zijn loopdagen voorbij zijn. Talitha Tuinebreijer heeft met plezier bij ons getraind, maar heeft besloten haar focus minder op hardlopen te gaan leggen. We bedanken allen voor het samen lopen en de gezelligheid!

Voor alle zaken met betrekking tot de ledenadministratie kun je contact opnemen met Jonathan Simonis op 06-37437119 of ledenadministratie@loopgroep-arnhemia.nl

 

Redactie/kopij

Onze redactie bestaat uit Johan Aalenhuis en Marc Spierenburg. Om onze nieuwsbrief regelmatig uit te kunnen laten komen en deze goed gevuld te houden willen we jullie vragen om af en toe eens een stukje bij te dragen.

Heb je een leuk loopje gelopen of iets anders gedaan of te melden in relatie tot onze loopgroep, stuur dan een verslagje aan nieuwsbrief@loopgroep-arnhemia.nl en je vindt je stukje waarschijnlijk terug op onze website en in de nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief hebben we ze niet opgenomen maar je mag ook uitslagen insturen, o.v.v. je naam, loop, datum, afstand en tijd, naar uitslagen@loopgroep-arnhemia.nl

Dankjewel!

 

                                                          -//-

 ,aa
 

Website | Email | Facebook

 
Powered by AcyMailing