★ Loopgroep Arnhemia - maart 2024

Als deze mail niet juist wordt weergegeven kun je ook online lezen
 
Loopgroep Arnhemia Nieuwsbrief
 

Van de voorzitter

Dit keer een hele korte nieuwsbrief in de aanloop van ons verenigingsetentje op 10 maart. Verder de aankondiging van de ALV en een loopverslag van Rob Simons dat we jullie niet wilden onthouden.

Veel leesplezier, geniet van het mooie voorjaarsweer en hopelijk tot zondag!

Joost


Agenda

  • 10 maart:  13:00 Surinaamse lunch in de schuur vd Biologische Tuinvereniging
  • 7 april: De Halve Marathon van Hengelo
  • 17 april: Algemene Ledenvergadering
  • iedere zondagochtend: Halve marathon training o.l.v Niels
  • iedere woensdagavond: Krachttraining voor hardlopers

 

zo. 10 maart: Verenigingslunch

Aanstaande zondag is het zover! Na de zondagochtendloop -of dat nu de Halve Marathon training is, een Rondje NL, je eigen loopje of helemaal geen loopje-  verzamelen we voor een gezellige Surinaamse lunch.

 

Als locatie hebben we dit keer De Schuur van de Biologische Tuinbouwvereniging (BTV) gekozen. We beginnen om 13:00: kom op tijd want de lopers zijn tegen een uur of één best hongerig en dus gaan we na een welkomstdrankje snel aan de lunch.

Het Surinaamse lunchbuffet is inclusief twee drankjes en we vragen aan de deelnemers een eigen bijdrage van € 5, contant tijdens de lunch of giraal op het bekende Arnhemia rekeningnummer.

Locatie: De Schuur, BTV Elderveld Hannesstraatje, Arnhem-Zuid

Tijd: van 13:00 tot 15:00

 

zo. 7 april: Dagje later, geen punt.. Hengelo!

Vol goede moed zijn een heel aantal lopers, onder bezielende leiding van Niels, begonnen met trainen voor een Halve Marathon.

Die van Kampen op 6 april wel te verstaan.

Wat bleek echter een paar weken geleden? De inschrijving van Kampen was alweer gesloten voordat ie goed en wel open was..
Dat lieten we echter niet op ons zitten en dus is er in overleg voor de 50e editie van De Halve van Hengelo gekozen.

Voor wie interesse heeft en zich nog niet heeft ingeschreven; de afstanden 5, 10 en 15 kilometer behoren ook tot de mogelijkheden.

Momenteel maken Arnhemianen al zo'n 7 % (!) van het deelnemersbestand uit op de 21k. Als we allemaal in Arnhemia-rood aan de start verschijnen -op het podium mag ook- weten ze in Hengelo niet wat ze overkomt :))

ps: voorinschrijvers, tot 17 maart, krijgen een gratis jubileumshirt!

 

di. 17 april: Algemene Ledenvergadering

Op dinsdag 17 april organiseren wij onze altijd gezellig en informatieve Algemene Ledenvergadering. Zoals gewoon na de training om 20:30 in de kantine van Sporthal De Laar.

Wij lopen op dat moment alweer een paar weken in de bossen en parken van Arnhem noord maar gaan dus voor de gelegenheid even terug naar de sporthal.

De agenda en documenten volgen nog.

Zet deze datum alvast in je agenda!

 

// Verslagen //

 

Rob laat zich niet op de kast jagen!

Op zondag 3 maart reed ik ’s-morgens richting Vorden. Niets bijzonders, dat deed ik wel vaker want daar woont een van onze kinderen. Echter nu wilde ik meedoen aan de Achtkastelenloop. Twee jaar geleden wilde ik samen met mijn schoondochter lopen, maar was ik geblesseerd. Dit jaar wilden we dat weer doen, maar was zij een soort van geblesseerd (zwanger).

Dus ging ik alleen de uitdaging van de halve marathon van de Achtkastelenloop aan.

Althans, dat dacht ik. Want reeds vooraf gehoorde geruchten bleken de waarheid, er was geen Achtkastelenloop. Foutje van de organisatie, op de medaille en alle ander communicatie stond ACHTKASTENLOOP. Nog even had ik de twijfel of ik nu wel mee kon doen, want ik had me natuurlijk opgegeven voor de Achtkastelenloop. Maar de speaker overtuigde me dat ik toch bij de juiste wedstrijd aan de start stond en dat ik dus niet van het kastje naar de (kasteel-)muur gestuurd werd.

Aangemoedigd door Tanja, mijn schoondochter en de kleinkinderen vertrok ik in een grote groep van halve marathonners en lieden die het eerdaags nodig vinden om een marathon te lopen en derhalve zo nodig 30 km moesten lopen. De eerste kilometers schoten niet echt op, steeds weer een opstoppinkje. Het was een ware poppenkast. Later begreep ik dat dit kwam door het maken van selfies !!! (kom ik later nog op terug)

Na een paar kilometer kreeg ik wat meet ruimte en kon ik lekker in mijn eigen tempo genieten van het parcours en het heerlijke weer. Maar waar waren al die kastelen ?? Ik had al van een van onze lopers gehoord dat hij die kastelen ook niet gezien heeft toen hij de Achtkastelenloop liep. Zouden ze de kastelen weg hebben gehaald omdat het nu de Achtkastenloop was. Je weet het maar nooit daar in de Achterhoek.

Inmiddels was ik de 10km gepasseerd en liep ik een paar meter achter een dame die ongeveer mijn tempo liep. Ik begon te merken dat ik er wat meer voor moest werken en probeerde aan te haken. Zonder mij verder op de kast te laten jagen bleef ik achter haar lopen. Na een kilometer of 17 vond ik het genoeg. Het was (in sporttermen) erop en erover. Ik wist dat op 19,5 km mijn supporters weer stonden, dus haalde ik alles uit de kast om daar fris en fruitig de aanmoedigingen in ontvangst te nemen. Het laatste stuk naar de finish ging moeizaam. Ik liep inmiddels als een olifant door de porseleinkast, maar bereikte uiteindelijk de finish.

En huhhhh ???? in 1 uur en 53 min. Ik dacht, nu heb ik alles uit de kast gehaald en loop ik nog niet binnen de 1 uur 50 min. Hoe kan dat nou ?? Want op 10 km zat ik nog op 55 min en het 2e deel wat sneller gelopen. Ja duhhhhh, de halve marathon is geen 2 x 10km, maar iets meer. Enige verstandverbijstering was mij tijdens en na de loop niet vreemd.

Oja en die selfies. De organisatie had als ludieke actie 8 kasten op de route gezet. Van boekenkast tot poppenkast. Ik heb ze niet gezien, net zo min als de kastelen.

Maar ik heb me dan ook niet op de kast laten jagen !

Rob Simons

 

// Van het bestuur //

Ledenadministratie

In korte tijd meldden zich drie nieuwe dames bij onze club. Zij liepen mee en kregen direct de smaak te pakken. Zowel Iris Hoen, Meryl Widdershove als Lena Iliushenko hebben zich onlangs aangemeld als lid bij Arnhemia.

We zijn blij met deze drie leuke en goeie lopers. Welkom! 


Neem je hardlopende familielid, vriend of kennis mee en ontvang twee tompoezen

Naast onze drie nieuwe lopers kunnen we nog een paar nieuwe leden gebruiken. We roepen alle leden op om hardlopende vrienden en kennissen uit te nodigen om eens een training mee te doen. Voor elke gastdeelnemer aan een training krijgt het lid dat de gast heeft meegenomen maar liefst twee tompoezen!

Laat weten aan Jonathan wie je gaat meenemen en wanneer. 

 

 

Redactie/kopij

Onze redactie bestaat uit Johan Aalenhuis, Marc Spierenburg en Joost Vlaming. Om onze nieuwsbrief regelmatig uit te kunnen laten komen en deze goed gevuld te houden willen we jullie vragen om af en toe eens een stukje bij te dragen.

Heb je een leuk loopje gelopen of iets anders gedaan of te melden in relatie tot onze loopgroep, stuur dan een verslagje aan nieuwsbrief@loopgroep-arnhemia.nl en je vindt je stukje waarschijnlijk terug op onze website en in de nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief hebben we ze niet opgenomen maar je mag ook uitslagen insturen, o.v.v. je naam, loop, datum, afstand en tijd, naar uitslagen@loopgroep-arnhemia.nl

Dankjewel!

                                                          -//-

 ,aa
 

Website | Email | Facebook

 
Powered by AcyMailing