In de Arnhemse Koerier was in het najaar een artikel over het "Bram Som Ommetje" te lezen. Hieronder staat het artikel.

 

ARNHEM - Hardlopers, amateurs en profs, kunnen binnenkort op landgoed Warsnborn hetzelfde trainingsrondje lopen als atleet Bram Som.

De Arnhemse fractie van de VVD heeft in de gemeenteraad voorgesteld bewegwijzering te plaatsen op de route die Som gebruikt om te trainen. Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt het plan en betaalt de kosten van de realisatie.

Om won dit jaar (2006, HM) goud op de 800 meter bij de Europeese Kamioenschappen.

Het idee om de route van Som duidelijk aan te geven, komt van de atleet zelf. Tijdens zijn huldiging in Arnhem begin september (2006, HM) meldde hij dat hij een vast traingingsrondje op Warnsborn heeft, 800 meter door het bos. Zo kan hij nauwkeurig zijn tijd klokken.

Hij vroeg zich af of dit 'Bram Som Ommetje' gemarkeerd zou kunnen worden, zodat vele lopers er hun voordeel mee kunnen doen.

De VVD-fractie heeft daar wel oren naar. "Onlangs werd de bridge to Bridge gehouden waar vele lopers, jong en oud, mee deden. Het lopen in Arnhem staat in de belangstelling."

"En dan is er nog de bijdrage aan een gezond leefpatroon dat het hardlopen biedt. Bovendien bezorgt het vele mensen ook plezierige momenten. Niet alleen tijdens wedstrijden maar zeker ook tijdens trainingsrondjes door parken en bos.", aldus Magreet van Gastel, fractievoorzitter van de VVD in Arnhem.

Warnsborn is eigendom van het Geldersch Landschap. Het Gelders Landschap geeft aan dat het mogelijk is een route te markeren als de gemeente Arnhem de markering zelf plaatst, betaald en onderhoudt.

Het college ziet het uitvoeren van het plan als gebaar naar Som en de rest van hardlopend Arnhem.

Over de precieze uitvoering zijn zij in overleg met Bram Som en het Geldersch Landschap.